Distantiere / Izolatori din Plastic pentru Conducte

Izolatorii din polipropilenă sunt utilizați la sub- și supratraversări, unde instalarea țevilor active trebuie făcută, obligatoriu, printr-un tub de protecție. Cazurile uzuale sunt traversarea de drumuri, căi ferate, râuri, poduri, pasarele, sau când conductele însoțesc șosele importante, drumuri Europene sau Autostrăzi.

Avantaje:

 • Instalarea ușoară a conductei transportoare datorită faptului că materialul plastic reduce la minimum coeficientul de frecare dintre cele doua suprafețe;
 • Prin reducerea la minimum a frecării, previne avarierea stratului protector și a izolației conductelor;
 • Există o gamă largă de înălțimi a protuberanțelor / penelor care asigură concentricitatea conductei transportoare din interiorul tubului de protecție, dacă este necesar;
 • Datorită proprietăților excelente de izolare electrică ale materialului plastic: sunt îndeplinite toate cerințele protecției catodice.
Distanțiere, Izolatori din Plastic Conducte

Material:

Polipropilena are un coeficient de frecare foarte bun datorită suprafeței care este asemănătoare cu cea a oțelului ceruit. Coeficientul de alunecare-frecare este de aproximativ 0,2, în timp ce coeficientul pentru oțel este de aproximativ 0,5. Prin urmare, frecarea este redusă la minimum.

Materialul este rezistent și flexibil, prin urmare este rezistent la fisurare. Flexibilitatea corpului izolatorului, stabilitatea penei / protuberanței prin forma ei și caracterul excelent de izolator dielectric sunt câteva dintre caracteristicile care recomandă această soluție.

Piesă de etanșare cu aplicare pe perete

Certificat testare material distanțieri

Instalare Distanțieri, Izolatori din Plastic

Izolatorii din plastic sunt potriviți pentru toate țevile care au diametrele de la 25 mm în sus, iar penele / protuberanțele sunt disponibile cu înălțimi diferite pentru satisfacerea cerințelor specifice.

În mod normal, inelele distanțiere / izolatoare din plastic se montează cu următoarele spații dintre inele:

 • diam.țeavă până la: 300 mm • la o distanță de 2,5 m
 • diam.țeavă până la: 400 - 600 mm • la o distanță de 2,0 m
 • diam.țeavă până la: > 600 mm • la o distanță de 1,5 m

În cazurile particulare, distanța dintre inele poate fi modificată după examinarea situației instalației și încăcărilor specifice din conductă.

Tip Capacitate statică max. per inel
PA/PE 0.75 – PA/PE 1.5: 85 kg
PA/PE 2.0 – PA/PE 3.0 100 kg
PA/PE 4.0 200 kg
PA/PE 6.0 – PA/PE 12.0 250 kg
AZ/AC 1 / AZ/AC 2 200 kg
GKO-mK 250 kg
MA 650 kg
RGV 1.000 kg
GKO-gl 4.000 kg
GKO-gs 14.200 kg

Tipuri de Distanțieri, Izolatori din Plastic

Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip PA/PE

Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip PA/PE:

Inelele izolatoare tip PA/PE sunt disponibile pentru un Diam. Ext. al conductei cuprins între 25 și 336 mm. Acestea constau în două segmente în formă de jumătăți de cerc. Sunt incluse piulițele și bolțurile necesare pentru asamblare.

Codul referitor la tip indică D.E. în inch al conductei transportoare și înălțimea protuberanței în mm (de ex. PA/PE 4-38 = conductă transportoare de 4", înălțime protuberanță 38 mm).

Înălțimea protuberanței/penei se calculează făcând diferența dintre diametrul conductei transportoare și a tubului de protcție. Este important să se ia în considerare dimensiunile măsurate, inclusiv învelișurile suplimentare pentru protecția anticorozivă, în loc să ne bazăm pe dimensiunile nominale sau cele teoretice din tabelele furnizorilor.


Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip AZ/AC

Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip AZ/AC:

Inelele izolatoare AZ/AC sunt utilizate pentru o conductă cu D.E. cuprins între 98 și 385 mm și constau din câteva segmente. Numărul segmentelor depinde de D.E. al conductei transportoare. Piulițele și șuruburile necesare pentru asamblare sunt incluse.

Aplicabilitatea universală a tipului AZ/AC oferă două avantaje speciale:

 • Diametrul variabil al inelului, care este important în mod deosebit pentru conductele cu pereți groși, a căror D.E. este mult mai mare decât diametrul nominal (de ex. conductă de presiune AZ/AC DN 16, conducte din ceramică vitrificată);
 • Sunt necesare numai două dimensiuni ale segmentelor ( lungimi de coardă) pentru formarea inelelor izolatoare cu DN cuprins între 100 și DN 350 mm– un beneficiu major pentru configurarea stocurilor.

Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip GKO-mk

Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip GKO-mk:

GKO-mk sunt ultima generație de Izolatori PSI. Datorită sistemului de fixare cu pene (icuri), fără șuruburi, montajul se poate realiza repede și ușor. Flexibilitatea sistemului conferă compatibilitate pentru toate conductele cu diametre > 150 mm. Dacă este necesar, se poate monta un suport suplimentar pentru cabluri.

 • Construcție flexibilă
 • Conexiune nemetalică pentru montaj simplu și rapid
 • Tehnologie de conectare prin împănare

Se pot utiliza benzile de asigurare a suprafețelor împotriva alunecării, pentru îmbunătățirea aderenței pe suprafețele netede sau pentru ajustarea dimensiunilor.


Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip GKO-gl și GKO-gs

Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip GKO-gl și GKO-gs:

GKO gs și GKO gl sunt Izolatori PSI de ultimă generație. Datorită faptului că lipsesc șuruburile și că se folosește un sistem cu pene și semi-segmente GKO, montajul se poate realiza foarte ușor și rapid. Este posibilă utilizarea izolatorilor pentru conducte cu diametru exterior care depășește 400 mm, datorită gamelor variate de diametre și de semisegmente tip GKO gh.

Dacă este necesar, pe segment se poate monta un suport suplimentar pentru cabluri și mănunchiurile de cabluri.

 • Construcție flexibilă
 • Conexiuni nemetalice pentru montajul simplu și rapid
 • Tehnologie de conectare prin sistem cu pene

Poate fi utilizată banda PSI pentru asigurarea suprafețelor împotriva alunecării, în vederea îmbunătățirii aderenței pe suprafețele netede sau pentru ajustarea dimensiunilor și toleranțelor.


Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip MA

Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip MA:

Începând de la D.E. al conductei de 402 mm, inelele izolatoare MA constau în două tipuri de segmente, cu doua lungimi de coardă (MA și MA2) și diferite valori ale înălțimilor protuberanțelor, care se utilizează pentru adaptarea la D.E. respectiv al conductei.

Avantajul special al acestor izolatori este aplicabilitatea universală.

Regula care urmează este folosită pentru determinarea componenței inelelor izolatoare potrivite:

 • pentru fiecare conductă cu D.E. 100 mm = segment 1 MA
 • pentru fiecare conductă cu D.E. 50 mm = 2 segmente 1 MA

Piulițele și bolțurile necesare pentru asamblare sunt incluse.


Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip RGV

Inel Izolator din Plastic PSI, Sistem Tip RGV:

Inelele izolatoare RGV sunt utilizate pentru conducte cu D.E. mai mare de 500 mm. Acestea diferă de tipurile MA prin faptul că au per segment două protuberante/patine de alunecare solide, centrale, rigidizate, portante.

Sinele de închidere (36 mm înălțime) sunt numai pentru asamblare. În vederea obținerii D.E. al conductei necesare, segmentele RGV sunt combinate cu segmentele RGV 2.

Avantajele speciale ale acestor inele izolatoare sunt capacitatea înaltă portantă statică și versatilitatea. Regula care urmează este utilizată pentru determinarea componenței inelelor izolatoare potrivite:

 • pentru fiecare D.E. de 100 mm al conductei = 1 segment RGV
 • pentru fiecare D.E. de 50 mm al conductei = 2 segmente 1 RGV

Piulițele și bolțurile necesare pentru asamblare sunt incluse.

 • Expertiză profesională
 • Peste 15 ani de activitate
 • Know-how și Inovație
 • Abordare personalizată a fiecărui proiect în funcție de criteriile specifice